PRESS RELEASE

Taboola expanderar på den nordiska marknaden tack vare nytt partnerskap med IDG International Data Group AB

Taboola, en global ledare inom innehållsrekommendationer för den öppna webben, är ett techbolag som hjälper människor att upptäcka saker, tjänster eller nyheter som de kanske gillar, men som de inte känner till ännu. Taboola når ännu en milstolpe i sin tillväxt i Norden, tack vare ett nytt partnerskap med IDG Sverige, världens ledande databasdriven teknikmedia-, event- och marknadsföringsföretag, i Sverige.

IDG har en portfölj med sju teknikfokuserade varumärken i Sverige, inklusive MacWorld, PC för Alla, M3 och ComputerSweden, som når upp emot 10 miljoner sidvisningar varje månad. Taboola kommer att lansera sin flexibla rekommendations-widget för alla IDG: s varumärken, vilket hjälper utgivaren att öka intäkterna och läsekretsen för dess redaktionella innehåll.

”Vi ser fram emot att arbeta med Taboola, dra nytta av deras kapacitet inom datainsikter och använda deras produkt- och tjänsteportfölj för att öka våra intäkter, samtidigt som vi upprätthåller en högkvalitativ användarupplevelse på våra varumärkens sajter. Det har varit ett nöje att arbeta med Taboola-teamet i Stockholm, och vi ser fram emot ett långt och fruktbart partnerskap” – Markus Ekberg, Commercial Head of Consumer, IDG.

Taboola når 1,3 miljoner aktiva användare dagligen i Sverige och levererar 422 miljoner visningar i landet varje månad. I hela Norden serverar företaget 1,7 miljarder visningar och når 3,4 miljoner aktiva användare dagligen, i samarbete med utgivare som Dagens, Tipsbladet, Newsner och Tech Radar.

Dessa strategiska partners använder Taboolas upptäcktsplattform på sina webbplatser och fokuserar på att öka användarengagemanget och optimera deras prenumerationserbjudanden genom Taboolas olika format. Till exempel Taboola Feed, ett sömlöst integrerat oändligt flöde som ger läsare personligt innehåll för en mer engagerande upplevelse av webbplatsen de besöker.

För varumärken och byråer har Taboola noggrant valt sitt nätverk för att säkerställa den bästa servicen, med fokus på Taboolas flödesupplevelse och placeringar under nyhetsartiklar, med både video och textformat, som hjälper varumärken att öka deras synlighet och nå fler användare.

“Vi är mycket glada över att välkomna IDG till vårt växande nätverk av publicister”, säger Adam Singolda, grundare och VD, Taboola. “Vi ser fram emot att stödja deras massiva räckvidd med teknik som kan öka läsekretsen och ge läsare relevant innehåll, samtidigt som vi hjälper till IDG att låsa upp nya intäktsmöjligheter”.

 

Om Taboola

Taboola driver rekommendationer för den öppna webben och hjälper människor att upptäcka saker de kan tycka om.

Företagets plattform, som drivs av artificiell intelligens, används av digitala utgivare, inklusive webbplatser, enheter och mobilappar, för att driva intäktsgenerering och användarengagemang. Taboola har långsiktiga partnerskap med några av de bästa digitala utgivarna i världen, inklusive CNBC, BBC, NBC News, Business Insider, The Independent och El Mundo.

Mer än 14 000 annonsörer använder Taboola för att nå över 500 miljoner aktiva användare dagligen i en varumärkessäker miljö. Efter förvärvet av Connexity 2021 är Taboola ledande när det gäller att driva rekommendationer för e-handel och driver mer än 1 miljon transaktioner dagligen varje månad. Inflytelserika varumärken såsom Walmart, Macy’s, Wayfair, Skechers och eBay är bland viktiga kunder.

Läs mer på www.taboola.com och följ @taboola på Twitter.